P-Plus

Arbeids- en oogstregistratie kunnen grote besparingen opleveren in het tuinbouwbedrijf. P-Plus van HortiMaX is analyse-software die speciaal voor dat doel is ontwikkeld. Gebruiksgemak en maximaliseren van de arbeidsproductiviteit staan daarbij voorop.

'PowerGrow werkt perfect.'

In De Kwakel vlakbij Aalsmeer is anderhalf jaar geleden het bedrijf PowerGrow gestart. PowerGrow, lid van de Rainbow group, teelt op 12 hectare paprika's. Een van de revolutionaire nieuwe systemen die hier zijn geïnstalleerd is P-Plus met draadloze terminals voor arbeids- en oogstregistratie. 

Lees meer

'Ik zou niet weten hoe ik 40 medewerkers moet aansturen zonder P-Plus'

Van Koppen is een middelgrootte kwekerij van 4,2 ha trostomaten in Kwintsheul. Het bedrijf van Robert van Koppen is aangesloten bij de telersvereniging Prominent. Van koppen werkt al 10 jaar met P-Plus. Alle arbeids- en oogstgegevens van de vier vaste medewerkers, een aanneemploeg, uitzendkrachten en scholieren worden hiermee geregistreerd. We vroegen de bedrijfsleider Pascal Simons naar zijn ervaringen met P-Plus.

Lees meer

'Medewerkers vinden de bediening op de terminal van P-Plus eenvoudig'

Hennstedter Gewächshaus is een bedrijf van 6 ha met tomaten in Duitsland. P-Plus wordt hier nu 2 jaar gebruikt. Aan Oliver Nissen, de bedrijfsleider van Hennstedter Gewächshaus stelden we een aantal vragen.

Lees meer

'We zien nu al een besparing van 10 tot 20 procent in arbeidskosten'

Enniskillen is gelegen in Canada. Dit 6 ha grote bedrijf teelt paprika’s en gebruikt P-Plus nu 1 jaar. Bedrijfsleider Adrian Roelands vertelt dat sommige medewerkers hun loon bijna zagen verdubbelen na de start met uitbetaling van stukloon. Met medewerkers die een bepaalde norm niet halen gaan ze geen langdurig dienstverband aan. Bij Ennskillen werken ze nu met veel minder mensen dan een jaar geleden en hierdoor besparen ze 10 tot 20% op de arbeidskosten.
 

Lees meer

'Ik zie moeiteloos op elk moment hoeveel er van ieder product geoogst is.'

Juan Sánches Moreno heeft 6 bedrijven in Spanje met een totale oppervlakte van 52 ha. P-Plus wordt hier nog maar sinds september 2008 gebruikt maar de voordelen zijn nu al gebleken volgens Juan Sánches Moreno. De 6 bedrijven liggen te ver uit elkaar voor een koppeling met kabels. Maar door de verbinding van elk bedrijf met de P-Plusserver via een PC telefoon kan Juan alles overzien. Dit bespaart veel tijd, dagelijks overleg met elke bedrijfsleider is niet meer nodig. Een groot voordeel is het actuele overzicht van de geoogste producten op elk moment.

Lees meer

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico