ProDrain

ProDrain meet continue het gewicht van substraat en planten en geeft zo een zeer betrouwbaar beeld van het watergehalte van substraat, de hoeveelheid drain en de toestand van het gewas. Op basis van deze informatie kan de watergift betrouwbaar worden geautomatiseerd.

Ervaringen met ProDrain en WGM bij Kesgro.

Kesgro is een bedrijf met drie kassen van elk 9 ha groot, gelegen in Middenmeer en gespecialiseerd in de teelt van tomaten. Sinds kort maakt het bedrijf gebruik van diverse ProDrain opstellingen en watergehaltemeters (WGM). Reden om een paar vragen over de ervaringen te stellen aan Martin van der Hout bedrijfsleider algemene zaken bij Kesgro.

Lees meer

Ad van Adrichem (Duijvestijn Tomatoes, Pijnacker, the Netherlands)

We’ve been using ProDrain since the first trials. It has become an indispensable tool to our operations and we have installed ProDrain systems in all our greenhouses. Since we have 5 second generation systems, we can compare different crop varieties and consistently apply the required irrigation volume for each of them.

Lees meer

Paul Selina (VP Applied Research, Village Farms, Texas, USA)

We gebruiken ProDrain sinds 2007. Eerst om proeven in onze Gates™ kas uit te voeren. Inmiddels zijn al onze locaties in Texas met ten minste één ProDrain-installatie uitgerust. De informatie die ProDrain ons biedt is van onschatbare waarde. We gebruiken het niet alleen voor watergiftmanagement en productieplanning maar ook om stress bij de plant te meten. ProDrain is van essentieel belang bij ons Gates concept. Zonder deze data zouden we niet de grenzen van de plant kunnen opzoeken en zelfs erg beperkt zijn in onze mogelijkheden.

Lees meer

Paul Le Duff (Le Duff, Plouescat, Frankrijk)

Wij gebruiken ProDrain inmiddels al meer dan twee jaar en we zouden niet meer zonder kunnen. We hebben een semi-gesloten kas met assimilatiebelichting. In een conventionele kas is plantverdamping voornamelijk een gevolg van straling, deze relatie is bijna 90 %. In onze kas is deze relatie op momenten misschien slechts 50 %.

Lees meer

Laurent BERGE en Vincent OLIVON (Serre de Goulaine, Nantes, Frankrijk)

Na het zien van de resultaten van een collega hebben we besloten om een ProDrain-systeem in één van onze oudere kassen te installeren. We hebben vanaf het begin veel geleerd van ProDrain. Met een tijd- en stralingsstart zijn we nooit in staat geweest om de watergift exact gelijk te brengen aan de wateropname.

Lees meer

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico