Productive

Great Northern, Canada

Great Northern in Ontario is een succesvolle producent van tomaten in een sterk groeiende en concurrerende markt. Zij zijn succesvol door zich te onderscheiden, maar ook door de kosten op orde te hebben. Investeringen dragen duidelijk bij aan dit succes, want stilstaan is achteruitgang. Systemen zijn nodig voor weloverwogen beslissingen op basis van de meest actuele gegevens. HortiMaX Productive is er daar één van. Wij spraken met Guido van het Hof.

Lees meer

HORTIMAX PRODUCTIVE MAAKT BELOFTE WAAR!

In 2013 koos komkommerkwekerij Hogervorst voor HortiMaX Productive. Productive is de opvolger van P-Plus en voorziet in de meest uitgebreide functionaliteit voor arbeid- en productieregistratie. Over de hele wereld wordt het systeem succesvol toegepast in zowel open als bedekte teelt zoals groente-, fruit-, bloemen- of (pot)plantenteelt. De software is ontwikkeld vanuit het oogpunt van ultieme flexibiliteit en zelfstandigheid voor de medewerker. Inmiddels zijn ze dik tevreden over deze oplossing en verdient het systeem zich zelf terug.

Lees meer

HortiMaX Productive motiveert personeel en garandeert eerlijke lonen bij United Farms

Met drie locaties die samen bijna 30 ha aan kassen omvatten en waar zo'n 500 mensen werken, is het een hele klus om ieders activiteiten bij te houden. In 2014 installeerde de Mexicaanse tomatenproducent United Farms een nieuwe versie van de HortiMaX Productive-software voor arbeid- en productieregistratie. Hierdoor kan personeel efficiënter worden ingezet en krijgt iedereen correct betaald voor verrichte werkzaamheden.

Lees meer

Ook afval wegen onderdeel van efficiëntieslag in glastuinbouw

Met trots toont Ralph Schenkeveld, locatiemanager van Kwekerij Schenkeveld III, de cijfers van 2008 t/m 2016. Ondanks de branchebrede prijsstijgingen van meerdere kostenposten in die periode, hebben zij de kosten per m2 toch gelijk weten te houden of is deze slechts licht toegenomen. Met daar tegenover medewerkers- en productieprestaties die in die 9 jaar tijd flink zijn verbeterd, zit Kwekerij Schenkeveld duidelijk in een gezonde bedrijfsgroei. Hoe zij dat doen? Door met de procesoptimalisatie software van HortiMaX, Productive, alle productiegegevens bij te houden, te analyseren en hierop in te spelen. Kortom, door te leren van grote hoeveelheden data en hiermee een efficiëntieslag te maken.

Lees meer

“Grip op kosten door iManager”

 

“Het grote voordeel van iManager van HortiMaX? Het geeft goed inzicht in de kosten die wij maken. Dat inzicht heb je nodig om er grip op te krijgen en om bij te kunnen sturen. Als je de kostprijs laag wilt houden – en dat wil je natuurlijk – moet je wel weten welke kosten je precies maakt.” Aan het woord is Kees Goedendorp van tomatenkwekerij Van der Voort. Op de locatie in ’s-Gravenzande neemt hij de tijd om zijn ervaringen met iManager te delen.

 

 

Lees meer

Upcoming events

BEURZEN

2018

HortiContact
20-22 februari
Gorinchem

Shouguang Veg. Expo
20-22 maart
Shouguang, China

MJBizConNEXT US
9-11 May 2018, Booth #1342
Ernest N. Morial Convention Center, New Orleans, LA
US

Hortiflorexpo IPM
9-12 mei
Beijing, China

GreenTech
12-14 juni
Amsterdam RAI

Cultivate '18
14-17 juli
Columbus, OH, USA

Canadian Greenhouse Conference
3+4 oktober
Niagra Falls, Canada

Expo AgroAlimentaria
13-16 november
Irapuato Mexico